Leerkrachten

Ellen De Vlam

pianoleerkracht Ellen De Vlam

Als tiener volgde Ellen pianolessen bij Jef Neve, Alano Gruarin en Jeroen Malaise. Dit muzikale avontuur besloot ze verder te zetten en startte met de opleiding muziek-piano aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze volgde er klassieke piano bij Jan Vermeulen en Régine Willems en pianoforte bij Jan Vermeulen. Ze speelde in verschillende kamermuziekensembles met o.a. Andries Baele, Zoé Vanhellemont, Fiona De Ocampo… Ellen volgde er ook de lerarenopleiding en schreef een scriptie over podiumangst. In 2007 behaalde ze haar diploma.

Tijdens de lerarenopleiding deed ze observatie- en effectieve stages pianoles en samenzang. Daarna gaf ze samenspel- en pianolessen aan de muziekacademies van Antwerpen in Deurne, Merksem en Berchem en in de jeugdmuziekschool van Lubbeek.

In september 2012 richtte Ellen, samen met Andries, Muzikamanto op. Ze is eveneens verbonden als pianoleerkracht aan Class & Jazz te Kampenhout. Ze vindt het heel leuk en interessant om leerlingen te begeleiden en te zien groeien. Ieder op zijn eigen tempo met veel respect voor de afgelegde weg. Samen grenzen verleggen en een muzikale zoektocht aangaan. In haar vrije tijd volgt ze gepassioneerd danslessen en volgde ze mode aan de Lierse kunstacademie. Ze heeft veel interesse in de samenloop van verschillende kunsten. In hoe het beleven van de ene kunstvorm een deur kan openen in en naar een andere. In hoe muziek vol kleuren en bewegingen zit en hoe dansers zingen met hun lichaam…

Andries Baele

pianoleerkracht Ellen De Vlam

Andries Baele is een actuele violist, componist, pianist en arrangeur. Regelmatig is hij te horen met zijn band Masala en als freelancer. In het verleden speelde hij o.a. met Bart Peeters, Stijn Meuris, Jokke Schreurs,Ronny Mosuse, Jean-Bosco Safari, Takuya Taniguchi, Geert Waegeman, Johny Voners, Dirk Van der Linden, de Lenski Brothers, Snakes In Exile, … Hij treedt ook op als solist. Begeleid door backing tracks en effectpedalen tovert hij een hele band uit zijn versterker en speelt jazzstandards, evergreens en eigen nummers. Hij genoot opleidingen klassieke en jazzviool aan de hogescholen van Gent en Leuven, waar hij ook piano, harmonie (jazz en klassiek) en contrapunt studeerde. Samen met Ellen richtte hij Muzikamanto op te Lier en is verbonden als leerkracht aan de alternatieve muziekschool Class & Jazz te Kampenhout Zowel zijn uitvoeringen als zijn lessen zijn doordrongen van vreugde, schoonheid en empathie naar het publiek. Getuige hiervan is zijn website: www.andriesbaele.com .